Workshop traumaverwerking

In mijn atelier heb ik de gelegenheid om verschillende creatieve workshops te geven om verder te komen in je verwerkingsproces. Vaak is het moeilijk woorden aan jouw verhaal te geven, maar om deze woorden uitdrukking te geven via de handen is voor veel mensen een veel natuurlijker proces.

Jouw verhaal wordt in beeld gebracht. Creativiteit is hiervoor helemaal niet nodig.

Dit kan alleen tot maximaal vier personen, voor volwassenen, partners en bijvoorbeeld gezinnen.

Waarom partners en gezinnen?

Ook al denk je vaak dat je als seksueel misbruik slachtoffer alleen staat en jouw gezin jou niet begrijpt en er niet bij kan helpen, worden ook zij meegezogen in jouw trauma.

Om juist met hen samen dit te doorleven ontstaat er veel meer wederzijds begrip en maak je een grote stap vooruit in jouw verwerkingsproces.

Dit zijn enkele workshops waar je uit kunt kiezen:

Steen/kei beschilderen

PFFF, soms heb je het gevoel dat je de hele wereld achter je aan sleept.      Alle ballast zeul je achter je aan, ook die van de gevolgen van je misbruiktrauma. Je weet niet hoe je je daarvan moet bevrijden.        Daarnaast vind je het erg moeilijk om te zien wat voor een Kei je eigenlijk bent!                                                        Als je kijkt naar wat je allemaal hebt moeten meemaken en doorstaan hebt, is het een wonder dat je op dit punt bent gekomen.

In deze workshop beschilder of beplak je een kei. Deze kei staat voor jouw ballast die je altijd hebt meegesleept en nu los wilt laten of staat voor de Kei die jij bent. Je krijgt hierdoor inzichten in je gedrag. Wat zijn jouw gewoontes die je bewust of onbewust altijd maar voorttrekt? Maar ook dat inzicht in hoe goed het is dat jij je zo staande hebt weten te houden, ondanks alle omstandigheden.

 

Ontketen jezelf

Heel vaak loop je rond met herinneringen waar je moeilijk ‘los’  van kan komen. Ze blijven je achtervolgen en je blijft in dat denkbeeldige kringetje draaien.

In deze workshop gaan we dat ‘kringetje’ doorbreken.

Je maak van de materialen die jij kiest (bv. klei, kralen, karton)of hebt meegenomen, omdat die symbool staan voor deze herinnering, een keten. Deze keten staat voor jouw verhaal dat jij wilt loslaten. Als deze keten dat verhaal vertelt en jij daar klaar voor bent, kan jij daar afscheid van nemen en trek je jezelf hiervan los. 

 

Schilder jouw belemmering

In deze workshop neem je jouw herinnering aan en jouw innerlijk trauma in je gedachten en leef je jezelf met die gedachte uit met verf op een doek.

Kutten, lullen of tieten kleien*

In deze workshop ga je met je gevoel naar het geslachtsdeel waar je op dat moment het meeste bij voelt. Je gaat dan de vorm kleien hoe het voor jou voelt en hou deze er volgens jou uitziet. Je kunt haar eventueel versieren.

Wat neem jij mee in je rugzak?

In deze workshop ga je een je jou rugzak –die je bij mij krijgt-  leeghalen met de dingen/herinneringen waar je afscheid van wilt nemen en vullen met de waardevolle spullen/ symbolen waar je mee verder wilt jouw toekomst in.

Herinneringsdoosje maken*

Er zijn vele vormen van herinneren: mooie, spannenede, enge, liefdevolle, en …. Zeker als je een traumatische ervaring als seksueel misbruik hebt meegemaakt, heb je bijvoorbeeld herinneringen die je wilt wegstoppen, vergeten of afronden.                      Maar ook herinneringen die je wilt koesteren en een mooi plekje wilt geven, zodat je er naar kunt kijken wanneer jij dat wilt.

In deze workshop krijg je een bestaand doosje(s). Deze kun je versieren en beplakken met o.a. foto’s en andere materialen. Het doosje kun je vullen met briefjes, teksten, kleine spulletjes die met jouw ……herinnering(en) te maken hebben. Herinneringen waar je afscheid van wilt nemen, of herinneringen die je bv. wilt koesteren. Dit kan jou verwerkingsproces bevorderen.

Koppen kleien*

In deze workshop ga je met klei aan de gang. Je kleit jouw hoofd zoals jij jouw hoofd voelt en/ of ziet. Wat zit er in je hoofd, jouw hersenspinsels jouw belemmeringen. Dit beeld je uit met behulp van klei. 

Standaard duren alle workshops één dagdeel van 3 uur.

* Workshops kunnen ook worden uitgebreid naar een hele dag (7 uur)

Prijs op aanvraag.

Heb je een specifieke wens zoals bijvoorbeeld het combineren van workshops dan is dat uiteraard bespreekbaar.

Natuurlijk is het ook mogelijk om – als er bijvoorbeeld meer dan 4 mensen zijn- de workshop op locatie te geven. Ervaring of talent heb je hiervoor niet nodig. Het gaat vooral om het uiten van de emoties, ‘woorden’ en herinneringen op jouw manier in beeld brengen.

Wil je ervaren wat zo’n workshop met je en voor je kan doen?

Vul dat hier je contact gegevens, de gewenste workshop en de eventuele vragen in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Privacy

9 + 14 =