Workshop traumaverwerking

In mijn atelier heb ik de gelegenheid om verschillende creatieve workshops te geven om verder te komen in je verwerkingsproces. Vaak is het moeilijk woorden aan jouw verhaal te geven, maar om deze woorden uitdrukking te geven via de handen is voor veel mensen een veel natuurlijker proces.

Jouw verhaal wordt in beeld gebracht. Creativiteit is hiervoor helemaal niet nodig.

Dit kan alleen tot maximaal vier personen, voor volwassenen, partners en bijvoorbeeld gezinnen.

Waarom partners en gezinnen?

Ook al denk je vaak dat je als seksueel misbruik slachtoffer alleen staat en jouw gezin jou niet begrijpt en er niet bij kan helpen, worden ook zij meegezogen in jouw trauma.

Om juist met hen samen dit te doorleven ontstaat er veel meer wederzijds begrip en maak je een grote stap vooruit in jouw verwerkingsproces.

Dit zijn enkele workshops waar je uit kunt kiezen:

Steen/kei beschilderen

In deze workshop beschilder of beplak je een kei. Deze kei staat voor jouw ballast die je altijd hebt meegesleept en nu los wilt laten of staat voor de kei die jij bent.

Ontketen jezelf

In deze workshop maak je van de materialen die jij kiest of hebt meegenomen een keten. En deze keten staat voor jouw verhaal dat jij wilt loslaten. Als deze keten dat verhaal verteld en jij daar klaar voor bent, kan jij daar afscheid van nemen en trek je jezelf hiervan los.

Schilder jouw belemmering

In deze workshop neem je jouw herinnering aan en jouw innerlijk trauma in je gedachten en leef je jezelf met die gedachte uit met verf op een doek.

Kutten, lullen of tieten kleien*

In deze workshop ga je met je gevoel naar het geslachtsdeel waar je op dat moment het meeste bij voelt. Je gaat dan de vorm kleien hoe het voor jou voelt en hou deze er volgens jou uitziet. Je kunt haar eventueel versieren.

Wat neem jij mee in je rugzak?

In deze workshop ga je een je jou rugzak –die je bij mij krijgt-  leeghalen met de dingen/herinneringen waar je afscheid van wilt nemen en vullen met de waardevolle spullen/ symbolen waar je mee verder wilt jouw toekomst in.

Herinneringsdoosje maken*

 In deze workshop maak je een doosje van bv. karton of neem je een bestaand doosje. Deze kun je versieren en beplakken met o.a. foto’s en andere materialen. Het doosje kun je vullen met briefjes teksten kleine spulletjes die met jouw verwerkingsproces te maken hebben. 

Koppen kleien*

In deze workshop ga je met klei aan de gang. Je kleit jouw hoofd zoals jij jouw hoofd voelt en/ of ziet. Wat zit er in je hoofd, jouw hersenspinsels jouw belemmeringen. Dit beeld je uit met behulp van klei. 

Standaard duren alle workshops één dagdeel van 3 uur.

* Workshops kunnen ook worden uitgebreid naar een hele dag (7 uur)

Prijs op aanvraag.

Heb je een specifieke wens zoals bijvoorbeeld het combineren van workshops dan is dat uiteraard bespreekbaar.

Natuurlijk is het ook mogelijk om – als er bijvoorbeeld meer dan 4 mensen zijn- de workshop op locatie te geven. Ervaring of talent heb je hiervoor niet nodig. Het gaat vooral om het uiten van de emoties, ‘woorden’ en herinneringen op jouw manier in beeld brengen.

Wil je ervaren wat zo’n workshop met je en voor je kan doen?

Vul dat hier je contact gegevens, de gewenste workshop en de eventuele vragen in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Privacy

15 + 8 =