22 Juni Interactieve (boek)lezing

22 Juni geeft Maaike Bloemsma een interactieve lezing over haar boek ‘Durven kijken’, bij boekhandel Wagner.

Zij laat hierin zien hoe je kunt spreken zonder woorden. Nadat een (beknopte) lezing over haar boek heeft gegeven, laat ze u ervaren hoe emoties vertaald kunnen worden doormiddel van een beeldende en creatieve uiting.

Over het boek en auteur:
‘Durven kijken’ beschrijft hoe Maaike Bloemsma zo’n 40 jaar na haar misbruikverleden haar trauma op haar eigen wijze verwerkte: zonder woorden, met kunstzinnige uitingen. Zij neemt de lezer mee in de symptomen waar zij last van had, de herinneringen die zij op een beeldende manier transformeerde, en vooral in haar verwerkingsproces. Daarmee laat zij lotgenoten zien dat het mogelijk is een vrij en gelukkig leven te leiden na zo’n tragische start.

‘Durven kijken’ komt voort uit de eindopdracht voor de opleiding Verlieskunde die zij volgde. Maaike heeft enkele herinneringen uit haar verleden weten te transformeren doormiddel van beeldende uitingen. Als beeldend kunstenaar was dit een goede manier voor haar.

Dit boek kan meer inzicht geven in de beweegredenen van iemand die leeft met de gevolgen van een misbruiktrauma. Ben je de partner of een familielid van een slachtoffer van seksueel misbruik? Of ben je therapeut, psycholoog of coach? Dan hoop Maaike ook dat je haar boek leest.

Maaike Bloemsma is beeldend kunstenaar, beeldend therapeut, zelfstandig ondernemer, ervaringsdeskundig, overlever en auteur van het boek ‘Durven kijken’. Zij kwam er rond haar 40ste door flashbacks achter dat zij overlever is van vroeg seksueel misbruik. Na een zoektocht en het ondergaan van therapieën, kwam ze uiteindelijk uit bij iets wat heel dicht bij haarzelf lag: herinneringen op een creatieve en beeldende manier transformeren.

Hierdoor kwam Maaike erachter dat haar vermeende karaktertrekken de gevolgen waren van haar misbruiktrauma. Door dit inzicht ‘aan te kijken’, is ze vrijer gaan leven en is ze een prettiger mens geworden. Vooral voor haarzelf. In hetzelfde jaar als haar boek uitkwam, is zij haar bedrijf Bloemsma Creatieve Verwerking gestart. Met haar bedrijf geeft ze o.a. beeldende therapiesessies, partnersessies, verschillende creatieve workshops en interactieve lezingen.

Aanvang: De interactieve lezing vangt aan om 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur.
Toegang: € 5,00, inclusief kopje koffie/thee en materialen.
Aanmelden: via onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, 2171BB Sassenheim.

Aanmelden