Hoe verwerk je een trauma?

Welke impact heeft vroeg seksueel misbruik nu écht op het leven? Luister naar het indringende verhaal van een ervaringsdeskundige en ontdek het antwoord.

Beeldende verwerking als aanvulling op therapie voor seksueel trauma

Mensen met een misbruikverleden komen met uiteenlopende psychische klachten bij professionele hulpverleners terecht. Ze ervaren bijvoorbeeld relatieproblemen, lijden aan een slaapstoornis of hebben een verslaving. Vaak kampen zij met gevoelens van schuld en schaamte, waardoor zij het seksueel misbruik niet ter sprake brengen.

Ben jij professioneel hulpverlener en herken jij een of meerdere situaties?

  • Je vermoedt dat er bij een client sprake is van een trauma door (vroeg) seksueel misbruik, maar je merkt dat hij of zij hier niet over durft te praten.
  • Je weet dat jouw client in zijn of haar (vroege) jeugd seksueel misbruikt is. Jullie lopen vast doordat ‘praten met woorden’ lastig is.
  • Er zit geen beweging meer in het proces van werking en jullie zijn op zoek naar een alternatieve manier om weer een stap verder te komen.

In deze gevallen kan beeldende therapie een goede aanvulling zijn op de reguliere behandelingen van jouw client!

Ben je benieuwd hoe ik werk of wil je mij graag beter leren kennen? Neem dan gerust contact met mij op voor een kennismakingsafspraak.

Maaike Bloemsma - Seksueel misbruik verwerken

Lezingen en workshops over seksueel misbruik voor professionele hulpverleners

Maaike Bloemsma

Praten over seksueel misbruik is niet alleen voor slachtoffers lastig. Ook professionele hulpverleners, zoals bijvoorbeeld mensen in de zorg, politieagenten, huisartsen en psychologen, weten niet altijd goed, hoe zij met mensen met een misbruikverleden om moeten gaan. Dat komt enerzijds doordat er tijdens opleidingen niet altijd voldoende aandacht aan wordt besteed en anderzijds omdat er nog altijd een taboe rust op dit onderwerp.

  • Ben jij professioneel hulpverlener en wil je inzicht krijgen in de belevingswereld, symptomen en behoeften van slachtoffers van seksueel misbruik?
  • Wil jij van een ervaringsdeskundige horen welke impact een misbruiktrauma heeft op het leven?
  • Ben jij op zoek naar een bevlogen spreker met een maatschappelijk relevant verhaal?
  • Zoek jij een slachtoffer van seksueel misbruik die deelgenoten met een misbruikverleden kan inspireren en motiveren?

Dan nodig ik je uit om verder te lezen!

Mijn boek ‘Durven kijken’

Mijn boek over veerkrachtig verder leven na vroeg seksueel misbruik, is een houvast voor deelgenoten en hun naasten. Het geeft hen, maar ook professionele zorgverleners, inzicht in het leven met en het op een creatieve manier verwerken van een misbruiktrauma.