Agenda

Wat staat er de komende tijd gepland?

Workshops

Voor de komende tijd staat er op (meestal) elke 2e zaterdag van de maand een workshop gepland. Deze workshops duren van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over de betreffende workshop en de kosten, kun je op de titel klikken.

11 maart - Workshop “Herinneringsdoosje maken” 25% verjaardagskorting

 Er zijn vele vormen van herinneren: mooie, spannenede, enge, liefdevolle, …. Zeker als je een traumatische ervaring als seksueel misbruik hebt meegemaakt, heb je bijvoorbeeld herinneringen die je wilt wegstoppen, vergeten of afronden. Maar ook herinneringen die je wilt koesteren en een mooi plekje wilt geven, zodat je er naar kunt kijken wanneer jij dat wilt.

In deze workshop krijg je een bestaand doosje(s). Deze kun je versieren en beplakken met o.a. foto’s en andere materialen. Het doosje kun je vullen met briefjes, teksten, kleine spulletjes die met jouw ……herinnering(en) te maken hebben. Herinneringen waar je afscheid van wilt nemen, of herinneringen die je bv. wilt koesteren. Dit kan jou verwerkingsproces bevorderen.

Deze “opdracht” was voor mij een fijne ervaring. De mooie herinneringen vanuit mijn kindertijd, waarvan ik de symbolen verzameld had en in het doosje gedaan heb. Daarna heb ik de symbolen verzameld over wie ik tegenwoordig ben en voel. Hieruit kan ik elke keer weer kracht putten als ik ernaar kijk.

Deze workshop wordt speciaal gegeven voor lotgenoten met een seksueel misbruik verleden. Door in een kleine groep gelijkgestemden op een beeldende manier aan de gang te gaan, kom je in beweging en kan je met elkaar ervaringen uitwisselen.

Er kunnen maximaal 4 mensen meedoen. Vol is echt vol.

Adres:
Griede 15
2451ZC Leimuiden

Je kunt je tot één  week voor de dag van de workshop aanmelden.

Kosten zijn deze maand €37,50 in plaats van € 50,– (incl. materialen) deze kunnen ter plekke worden afgerekend.

8 april - Workshop “Wat voor een KEI ben jij?”

PFFF, soms heb je het gevoel dat je de hele wereld achter je aan sleept.

Alle ballast zeul je achter je aan, ook die van de gevolgen van je misbruiktrauma.

Je weet niet hoe je je daarvan moet bevrijden.

Daarnaast vind je het erg moeilijk om te zien wat voor een Kei je eigenlijk bent!

Als je kijkt naar wat je allemaal hebt moeten meemaken en doorstaan hebt, is het een wonder dat je op dit punt bent gekomen.

In deze workshop beschilder of beplak je een kei. Deze kei kan staan voor jouw ballast die je altijd hebt meegesleept en nu los wilt laten of staat voor de Kei die jij bent. Je krijgt hierdoor inzichten in je gedrag. Wat zijn jouw gewoontes die je bewust of onbewust altijd maar voorttrekt? Maar ook dat inzicht in hoe goed het is dat jij je zo staande hebt weten te houden, ondanks alle omstandigheden.

Toen ik besefte wat ik altijd maar achter mij aan zeulde aan ballast. Altijd maar aan dode paarden aan het trekken was. Voelde dit als een bevrijding, dat inzicht dat ik ook NEE mag zeggen. Maar ook dat ik trots mag zijn op mezelf in waar ik nu sta. Kippenvel krijg ik als ik daar weer aan terugdenk.

Deze workshop wordt speciaal gegeven voor lotgenoten met een seksueel misbruik verleden. Door in een kleine groep gelijkgestemden op een beeldende manier aan de gang te gaan, kom je in beweging en kan je met elkaar ervaringen uitwisselen.

Er kunnen maximaal 4 mensen meedoen. Vol is echt vol.

Adres:
Griede 15
2451ZC Leimuiden

Je kunt je tot één  week voor de dag van de workshop aanmelden.

Kosten zijn € 50,–  (incl. materialen) deze kunnen ter plekke worden afgerekend.

10 mei- Dagworkshop “Ontketen jezelf” (10:00 tot 17:00 uur)

   Heel vaak loop je rond met herinneringen waar je moeilijk “los” van kan komen.

Ze blijven je achtervolgen en je blijft in dat denkbeeldige kringetje draaien.

In deze workshop gaan we dat kringetje doorbreken.

Je maakt van de materialen die jij kiest ( bv. klei, kralen, karton)of hebt meegenomen, omdat die symbool staan voor deze herinnering, een keten.

Deze keten staat voor jouw verhaal dat jij wilt loslaten. Als deze keten dat verhaal vertelt en jij daar klaar voor bent, kan jij daar afscheid van nemen en trek je jezelf hiervan los. Toen ik mijzelf ontketende, gelinkt aan een van mijn herinneringen, voelde ik een ontspanning komen. Ik was figuurlijk uit mijn cirkel gestapt.

Doordat ik naar dat stuk(je) pijn was gegaan, kreeg ik ook meer inzicht in mijn gewoontes. Ik heb mijzelf dus letterlijk en figuurlijk Ontketend.

Deze workshop wordt speciaal gegeven voor lotgenoten met een seksueel misbruik verleden. Door in een kleine groep gelijkgestemden op een beeldende manier aan de gang te gaan, kom je in beweging kan je met elkaar ervaringen uitwisselen.

Er kunnen maximaal 4 mensen meedoen. Vol is echt vol.

Adres:
Griede 15
2451ZC Leimuiden

Je kunt je tot één week voor de dag van de workshop aanmelden.

Kosten zijn € 95,– (incl. materialen en lunch) deze kunnen ter plekke worden afgerekend.

10 juni- Workshop “Foto's pimpen”

Als je door jouw fotoalbum bladert, ploppen er herinneringen op en sta je weer in het moment waarop een foto gemaakt is. Soms zelfs met de emoties van toen. Inmiddels ben je veranderd en letterlijk en figuurlijk gegroeid. Hoezeer ven jij veranderd? Wat heb jij meegemaakt als kind? Wil je daar nog aan herinnerd worden? Of ben je jouw ‘innerlijkkind’ kwijtgeraakt en wil je daar weer mee in contact komen? Door een foto van vroeger van jezelf te pimpen, geef je dat stukje geschiedenis aandacht en kom je weer in contact met (het kind in) jezelf.

 Door een peuterfoto te ‘pimpen’ merkte ik hoezeer mijn ‘innerlijke kind’ al die jaren gevangen heeft gezeten. Door haar mijn oprechte en liefdevolle aandacht te geven, merkte ik dat ik van binnen een vrijer gevoel kreeg, waardoor ik meer in contact kwam met mijzelf.

Deze workshop wordt speciaal gegeven voor lotgenoten met een seksueel misbruik verleden.Door in een kleine groep gelijkgestemden op een beeldende manier aan de gang te gaan,kom je in beweging kan je met elkaar ervaringen uitwisselen.

Er kunnen  maximaal 4 mensen meedoen. Vol is echt vol.

 Adres:

Griede 15

2451ZC Leimuiden

 Je kunt je tot één  week voor de dag van de workshop aanmelden.

Kosten zijn € 50,– (incl. materialen) deze kunnen ter plekke worden afgerekend.

 

Workshops in samenwerking

Binnenkort meer info over workshopdag samen met Judith van Kampen