Agenda

Wat staat er de komende tijd gepland?

Workshops

Voor de komende tijd staat er op (meestal) elke 3e zaterdag van de maand een workshop gepland. Deze workshops duren van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over de betreffende workshop en de kosten, kun je op de titel klikken.

29 oktober - Workshop “Herinneringsdoosje maken”

Er zijn vele vormen van herinneren: mooie, spannenede, enge, liefdevolle, …. Zeker als je een traumatische ervaring als seksueel misbruik hebt meegemaakt, heb je bijvoorbeeld herinneringen die je wilt wegstoppen, vergeten of afronden. Maar ook herinneringen die je wilt koesteren en een mooi plekje wilt geven, zodat je er naar kunt kijken wanneer jij dat wilt.

In deze workshop krijg je een bestaand doosje(s). Deze kun je versieren en beplakken met o.a. foto’s en andere materialen. Het doosje kun je vullen met briefjes, teksten, kleine spulletjes die met jouw ……herinnering(en) te maken hebben. Herinneringen waar je afscheid van wilt nemen, of herinneringen die je bv. wilt koesteren. Dit kan jou verwerkingsproces bevorderen.

Deze “opdracht” was voor mij een fijne ervaring. De mooie herinneringen vanuit mijn kindertijd, waarvan ik de symbolen verzameld had en in het doosje gedaan heb. Daarna heb ik de symbolen verzameld over wie ik tegenwoordig ben en voel. Hieruit kan ik elke keer weer kracht putten als ik ernaar kijk.

Deze workshop wordt speciaal gegeven voor lotgenoten met een seksueel misbruik verleden. Door in een kleine groep gelijkgestemden op een beeldende manier aan de gang te gaan, kom je in beweging en kan je met elkaar ervaringen uitwisselen.

Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen. Vol is echt vol.

Adres:
Griede 15
2451ZC Leimuiden

Je kunt je tot één  week voor de dag van de workshop aanmelden.

Kosten zijn € 35,– (incl. materialen) deze kunnen ter plekke worden afgerekend.

26 november - Workshop “Wat voor een KEI ben jij?” 50% verjaardagskorting

PFFF, soms heb je het gevoel dat je de hele wereld achter je aan sleept.

Alle ballast zeul je achter je aan, ook die van de gevolgen van je misbruiktrauma.

Je weet niet hoe je je daarvan moet bevrijden.

Daarnaast vind je het erg moeilijk om te zien wat voor een Kei je eigenlijk bent!

Als je kijkt naar wat je allemaal hebt moeten meemaken en doorstaan hebt, is het een wonder dat je op dit punt bent gekomen.

In deze workshop beschilder of beplak je een kei. Deze kei kan staan voor jouw ballast die je altijd hebt meegesleept en nu los wilt laten of staat voor de Kei die jij bent. Je krijgt hierdoor inzichten in je gedrag. Wat zijn jouw gewoontes die je bewust of onbewust altijd maar voorttrekt? Maar ook dat inzicht in hoe goed het is dat jij je zo staande hebt weten te houden, ondanks alle omstandigheden.

Toen ik besefte wat ik altijd maar achter mij aan zeulde aan ballast. Altijd maar aan dode paarden aan het trekken was. Voelde dit als een bevrijding, dat inzicht dat ik ook NEE mag zeggen. Maar ook dat ik trots mag zijn op mezelf in waar ik nu sta. Kippenvel krijg ik als ik daar weer aan terugdenk.

Deze workshop wordt speciaal gegeven voor lotgenoten met een seksueel misbruik verleden. Door in een kleine groep gelijkgestemden op een beeldende manier aan de gang te gaan, kom je in beweging en kan je met elkaar ervaringen uitwisselen.

Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen. Vol is echt vol.

Adres:
Griede 15
2451ZC Leimuiden

Je kunt je tot één  week voor de dag van de workshop aanmelden.

Kosten zijn € 35,–  (incl. materialen) deze kunnen ter plekke worden afgerekend.

10 december- Workshop “Ontketen jezelf”

Heel vaak loop je rond met herinneringen waar je moeilijk “los” van kan komen.

Ze blijven je achtervolgen en je blijft in dat denkbeeldige kringetje draaien.

In deze workshop gaan we dat kringetje doorbreken.

Je maakt van de materialen die jij kiest ( bv. klei, kralen, karton)of hebt meegenomen, omdat die symbool staan voor deze herinnering, een keten.

Deze keten staat voor jouw verhaal dat jij wilt loslaten. Als deze keten dat verhaal vertelt en jij daar klaar voor bent, kan jij daar afscheid van nemen en trek je jezelf hiervan los. Toen ik mijzelf ontketende, gelinkt aan een van mijn herinneringen, voelde ik een ontspanning komen. Ik was figuurlijk uit mijn cirkel gestapt.

Doordat ik naar dat stuk(je) pijn was gegaan, kreeg ik ook meer inzicht in mijn gewoontes. Ik heb mijzelf dus letterlijk en figuurlijk Ontketend.

Deze workshop wordt speciaal gegeven voor lotgenoten met een seksueel misbruik verleden. Door in een kleine groep gelijkgestemden op een beeldende manier aan de gang te gaan, kom je in beweging kan je met elkaar ervaringen uitwisselen.

Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen. Vol is echt vol.

Adres:
Griede 15
2451ZC Leimuiden

Je kunt je tot één week voor de dag van de workshop aanmelden.

Kosten zijn € 35,– (incl. materialen) deze kunnen ter plekke worden afgerekend.

29 januari- Workshop “Foto's pimpen”

Als je door jouw fotoalbum bladert, ploppen er herinneringen op en sta je weer in het moment waarop een foto gemaakt is. Soms zelfs met de emoties van toen. Inmiddels ben je veranderd en letterlijk en figuurlijk gegroeid. Hoezeer ven jij veranderd? Wat heb jij meegemaakt als kind? Wil je daar nog aan herinnerd worden? Of ben je jouw ‘innerlijkkind’ kwijtgeraakt en wil je daar weer mee in contact komen? Door een foto van vroeger van jezelf te pimpen, geef je dat stukje geschiedenis aandacht en kom je weer in contact met (het kind in) jezelf.

 Door een peuterfoto te ‘pimpen’ merkte ik hoezeer mijn ‘innerlijke kind’ al die jaren gevangen heeft gezeten. Door haar mijn oprechte en liefdevolle aandacht te geven, merkte ik dat ik van binnen een vrijer gevoel kreeg, waardoor ik meer in contact kwam met mijzelf.

Deze workshop wordt speciaal gegeven voor lotgenoten met een seksueel misbruik verleden.Door in een kleine groep gelijkgestemden op een beeldende manier aan de gang te gaan,kom je in beweging kan je met elkaar ervaringen uitwisselen.

Er kunnen  maximaal 6 mensen meedoen. Vol is echt vol.

 Adres:

Griede 15

2451ZC Leimuiden

 Je kunt je tot één  week voor de dag van de workshop aanmelden.

Kosten zijn € 35,– (incl. materialen) deze kunnen ter plekke worden afgerekend.

 

Workshops in samenwerking

23 oktober - Een kei van een vrouw

We dragen allemaal ballast met ons mee. Ballast in de vorm van nare (jeugd)ervaringen, constant aanwezige negatieve gedachten, negatieve emoties, en blokkades waardoor we minderwaardig over ons zelf zijn gaan denken.          De zwaarte van gebeurtenissen kunnen we jaren voelbaar met ons meedragen en vormen zo letterlijk en figuurlijk een last voor ons.

Sylvia Schoofs en ikzelf zijn twee krachtige vrouwen die de handen ineen hebben geslagen om jou op deze dag een KEI van een workshop te kunnen geven in atelier van mij in Leimuiden.

In een hele dag nemen wij je mee in de creatieve werking van het brein en gaan we daar ook actief mee aan de slag. Wij doen dat ieder op een speelse en vooral interactieve manier.

Sylvia geeft je inzicht in de werking van het onderbewuste brein. We zijn namelijk kampioen ons zelf voor de gek houden waardoor het zo moeilijk kan zijn om de vicieuze cirkel te doorbreken. Je kunt je brein ook te slim af zijn. Wie schuilt er onder al die lagen van onzekerheid en zou je graag weer tevoorschijn toveren?

Na de lunch neemt ik je mee naar jouw creatieve wereld. Samen gaan we keien beschilderen of beplakken. De kei kan staan voor de ballast die jij al die tijd met je mee hebt gesleept en in de workshop los wilt laten. Of je versiert de kei zodanig dat deze symbool staat voor wie je NU bent.

We sluiten de dag af met een drankje en een hapje en dan is het weer tijd om naar huis te gaan met jouw eigen KEI.

Er is plek voor slechts VIER personen. Bij boeking in de maand september betaal je slechts € 139,– in plaats van € 149,–.

Opgeven kan bij Sylvia via sylvia@degewichtigevrouw.nl onder vermelding van: Workshop Een kei van een vrouw.

Andere workshops van ons:
zaterdag 20 november: Een Kleurrijk Leven
zaterdag 18 december: Koester Jouw Innerlijk Kind

1 workshop naar keuze:               EUR 149,–                                                                      2 workshops naar keuze:             EUR 279,–                                                                    de hele serie van 3 workshops:   EUR 399,–

20 november - Helend schilderen

Belemmerende gedachten en negatieve emoties kunnen heel hardnekkig zijn en je aardig in de weg zitten. Zo hardnekkig dat ze hun functie verliezen en de regie overnemen. Ze werken verlammend. Figuurlijk en zeker ook letterlijk. Je voelt ze in je lijf.

Ook trauma’s en nare (jeugd)ervaringen kunnen als een blokkade werken waardoor je op onverwachte momenten getriggerd wordt waardoor je van slag raakt.

Trauma’s en ook belemmerende gedachten die de regie hebben overgenomen, leiden je af van jouw innerlijke (gevoels)wereld.

Deze dag ga je samen met Sylvia Schoofs en mij in een workshop helend schilderen op een creatieve manier uiting geven aan je emoties, gedachten en herinneringen door creatief om te gaan met verf. Je hoeft hier niet voor te kunnen tekenen of schilderen. We laten jouw onderbewuste spreken waardoor je zowel meditatief als intuïtief uiting geeft aan dat wat je diep van binnen ervaart. Het is als praten zonder woorden.

Sylvia geeft je inzicht in de belevingswereld van een vrouw. Voor een vrouw is het belangrijk dat haar gevoelswereld klopt met haar mindset. Een vrouw wil gelukkig zijn in het nu. Alleen dan is zij in staat om haar creatiekracht aan te spreken. 

Na de lunch helpt ik je om op een creatieve manier bij je gevoel te komen en om op een beeldende manier meer van jouw blokkades te laten gaan wat bevrijdend en helend voor je werkt. 

Ieder op hun eigen speelse en ludieke wijze laten wij je dichter bij je gevoel en jouw creatiekracht komen. Beiden doen dat op interactieve wijze.

We sluiten de dag af met een drankje en een hapje en dan is het weer tijd om naar huis te gaan.

Denk je nu, leuk dat geklieder met verf! Geef je snel op.
Er is slechts plek voor VIER personen. De workshop is van 10.00 uur tot 16.00 uur in het atelier van mij in Leimuiden. Jouw investering: € 139,– in plaats van € 149,- als je boekt vóór eind oktober.

Opgeven kan bij Sylvia via sylvia@degewichtigevrouw.nl onder vermelding van: Workshop Helend schilderen

Meer workshops van ons:
zaterdag 23 oktober: Een Kei van een Vrouw
zaterdag 18 december: Koester Jouw Innerlijk Kind

1 workshop naar keuze:               EUR 149,–                                                                      2 workshops naar keuze:             EUR 279,–                                                                    de hele serie van 3 workshops:   EUR 399,–

18 decembe 2021 - Koester jouw innerlijk kind

Kinderen zijn puur en eerlijk. Onbevangen, ontvankelijk en onschuldig. Een kind heeft een rijke fantasiewereld en durft groots te dromen. Voor een kind is alles mogelijk. Het is creatief, blij, vrolijk, durft zich kwetsbaar op te stellen.

 Zodra het naar school gaat begint het klaarstomen voor het serieuze leven later. Het moet aan normen en waarden van de maatschappij voldoen. Aan verwachtingen van de ouders en van anderen. Als het kind haar dromen uitspreekt krijgt het te horen dat bepaalde dingen niet kunnen of onmogelijk zijn. Het creatieve vermogen en het kind mogen zijn raakt zo steeds verder op de achtergrond en het vergeet te dromen. Ook trauma’s en nare (jeugd)ervaringen kunnen er voor hebben gezorgd dat we ons innerlijk kind zijn kwijt geraakt.

In deze workshop leer je jouw innerlijk kind opnieuw te koesteren zodat je weer goed voor haar gaat zorgen. Dat kind dat gelooft dat alles mogelijk is. Dat nieuwsgierig en onderzoekend van aard is in plaats van bang! We nemen je mee terug naar jouw innerlijk kind. Wie is dat meisje in jou? Waar heeft zij zich verstopt en mag ze weer tevoorschijn komen? 

 

Sylvia Schoofs geeft je inzicht hoe onze opvoeding en de maatschappij bepalend is voor de vorming van jou als persoon, hoe veel zaken vanuit het oogpunt van mannen worden aangereikt en benaderd. Een perspectief wat lang niet altijd werkt voor vrouwen. Simpelweg omdat de dingen voor vrouwen anders werken! Ze leert jou om je vrouw zijn te omarmen waardoor je ook weer dichter bij je innerlijk kind komt.

Na de lunch neemt ik je mee terug naar jouw innerlijk kind. Door een oude foto van jezelf op te pimpen geef je jouw geschiedenis aandacht en kom je weer in contact met jouw innerlijk kind. Wat heb je weggestopt? Waar wil je aan herinnerd worden? Ze laat je ontdekken dat je ook nu nog mag spelen en onbevangen mag zijn. Dat kleine meisje neem je mee terug naar huis, leer je opnieuw te koesteren zodat je er altijd goed voor blijft zorgen.

Wij geven je ieder op ons eigen wijze hiermee inzicht in jouw gedrag en je gewoonten en hoe jij je altijd staande hebt weten te houden.

We sluiten de dag af met een drankje en een hapje en dan is het weer tijd om naar huis te gaan.

Denk je nu, ik wil mijn innerlijk kind ontmoeten! Geef je snel op.
Er is slechts plek voor VIER personen. De workshop is van 10.00 uur tot 16.00 uur in het atelier van mij in Leimuiden. Jouw investering: € 139,– in plaats van €149,- als je boekt vóór eind november.

Opgeven kan bij Sylvia via sylvia@degewichtigevrouw.nl onder vermelding van: Workshop Koester jouw innerlijk kind 

Meer workshops van ons:                                                                                      Zaterdag 23 oktober:       Een Kei van een Vrouw                                                        Zaterdag 20 november:   Een Kleurrijk Leven

1 workshop naar keuze:               EUR 149,–                                                                      2 workshops naar keuze:             EUR 279,–                                                                    de hele serie van 3 workshops:   EUR 399,–