Over mij, Maaike Bloemsma

 

 

Maaike Bloemsma, 14 maart 1968.

Opgegroeid in een hotel dat mijn moeder met volle overgave bestierde. Mijn vader was vaak ik het buitenland voor zijn werk bij de Franse spoorwegen.

Rond mijn 37ste kwam ik tijdens een meditatie erachter dat ik door een medewerken van het hotel ‘verhuurd’ ben om mannen te bedienen, tussen mijn 1 ½  en mijn 4de levensjaar.

Eerst was er een groot ongeloof waarna er steeds meer herinneringen boven kwamen die uiteindelijk ook bevestigd werden. Hierna volgden enkele therapie en coachingssessies. Bij elke therapie kwam ik een klein stukje verder, maar kwam niet echt tot die gewenste doorbraak. Terug naar de wortels van mijn misbruiktrauma. Ik had het gevoel dat alle therapieën net voor dat punt ophielden. Hierdoor kwam ik dus niet echt tot de kern. Naar mijn idee is dat heel belangrijk… ‘teruggaan naar de pijn, de kern en daarvanuit weer opbouwen’.                             

Dit gebeurde wel bij het Centrum van Verborgen Verlies waar ik na enkelen jaren, af en aan therapie sessies heb ondergaan de   opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies gevolgd. Als eindopdracht heb ik mijn boek ‘Durven Kijken’ geschreven. Hier neem ik de lezer mee in mijn symptomen, herinneringen, maar vooral in mijn verwerkingsproces. Hoe ik doe als beeldend kunstenaar op een beeldende manier heb kunnen verwerken. In hetzelfde jaar als mijn boek uitkwam, ben ik mijn bedrijf Bloemsma Creatieve Verwerking gestart.

 

.