Over mij, Maaike Bloemsma

In 2004 kwam ik erachter dat ik op zeer jonge leeftijd seksueel misbruikt ben. Door enkele omzwervingen bij psychologen en therapeuten kwam ik bij het Centrum van Verborgen Verlies terecht die mij een grote stap hebben doen maken. Toen zij vertelden dat zij een opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies gingen geven, heb ik deze gevolgd.

Als eindopdracht voor deze opleiding heb ik mijn ervaringen opgeschreven en met deze verhalen in mijn achterhoofd, mij creatief geuit. Dit was voor mij een logisch gevolg omdat ik in mijn dagelijks leven beeldend kunstenaar ben.

Door deze eindopdracht en opleiding heb ik grote stappen gemaakt in mijn verwerkingsproces en heb ik tools gekregen om mensen verder te helpen in hun verwerkingsproces. En in de opleiding heb ik mij ontwikkeld tot betrouwbaar begeleider van dit soort verwerkingsprocessen.  Dit heeft mij zo geïnspireerd dat het- zoals je kunt zien- niet alleen bij de opleiding is gebleven.

Graag wil ik mensen met een seksueel misbruikverleden inspireren en verder helpen.