Trauma verwerken, wat heb jij nodig?

Ontdek tijdens een individuele sessie welke therapie op dit moment het beste bij jou past.

Therapie na seksueel misbruik, welke hulp past bij jou?

De afgelopen jaren heb je enorm hard aan jezelf gewerkt om de ingrijpende gevolgen van je seksueel misbruik te verwerken. Je hebt verschillende therapieën gevolgd en elke keer denk je dat het nu wel klaar is. Zo voelt het ook echt, maar na een paar maanden loop je weer keihard tegen die muur aan. Triggers brengen jou onverminderd terug naar je misbruikherinneringen. Je bent dus weer op zoek naar een nieuwe therapeut, psycholoog of andere hulpverlener.

Want één ding weet je zeker: alleen kom je er niet uit.

Je weet uit eigen ervaring dat er enorm veel verschillende therapeuten, psychologen en coaches in Nederland zijn. Elk met hun eigen expertise en bijbehorend traject.

Hoe weet je nu zeker dat je de juiste therapie of hulpverlener kiest? Iemand die begrijpt dat jij, zoveel jaren en therapieën later, nog steeds last hebt van je misbruikverleden? Een therapie én therapeut die past bij wie jij bent en waar jij nu staat?

Ik help je graag bij je zoektocht naar de juiste hulpverlener!

Maaike Bloemsma - Seksueel misbruik verwerken

Navigatiesessie: keuzehulp na seksueel trauma

Jij bent de expert van je eigen trauma. Daarom ga ik tijdens een individuele sessie uitgebreid met jou in gesprek. Hoe heb jij je trauma opgelopen? Wat is er gebeurd? Welke therapieën heb je al gevolgd en wat heeft dit voor jou gedaan? Waar heb je op dit moment het meeste last van? Met andere woorden:

Wat heb jij nú nodig om niet meer het gevoel te hebben dat je gevangen zit in je eigen lichaam?

Als ervaringsdeskundige weet ik dat het belangrijk is om te kijken naar jouw behoefte van dit moment: hoe voel jij je nú en waar sta jij in jouw proces? Samen ontdekken we welke vorm van therapie aansluit bij deze behoefte. Want alleen dan komt jouw verwerkingsproces weer in beweging en kom jij sneller in balans. Dit zorgt ervoor dat jij stappen kunt maken naar een vrij leven.

Wil je weten of een navigatiesessie iets voor jou is of heb je andere vragen? Neem dan vandaag nog contact met mij op.

Hulp bij verwerken van misbruiktrauma

Maaike Bloemsma helpt lotgenoten bij het verwerken van een misbruiktrauma

In mijn vroege jeugd ben ik seksueel misbruikt. Nu, vele jaren later, is het mijn missie om deelgenoten te helpen om weer sterker en veerkrachtiger verder te leven.

Ik ben van mening dat het verwerkingsproces van een misbruiktrauma voor iedereen anders is. Ieder mens heeft op bepaalde momenten in het leven andere behoeften. Het is van belang dat de therapie die je volgt aansluit op hoe jij je op dit moment voelt én waar jij op dit moment staat in het verwerkingsproces.

Ik help je dan ook graag om jou wegwijs te maken in de wirwar van therapieën, zodat jij door de bomen het bos weer ziet.

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.