Bouwval

In de aankomende blogs (bouwval, verhuizen, renoveren & aanbouwen en klussen), ga ik het hebben over wat een seksueel misbruik met je lichaam kan doen. Ik neem hier een huis als metafoor en zie het lichaam al huis.

 

Toen ik erachter kwam dat ik op jonge leeftijd seksueel misbruikt ben, wist ik in eerste instantie niet wat ik er mee moest. Ik wilde en kon het niet geloven.

Naarmate de herinneringen terugkwamen en er steeds meer bevestiging van de omgeving kreeg, moest ik wel geloven dat het ECHT gebeurt was. Ik begon me te realiseren dat al deze gebeurtenissen zich hadden vastgezet in mijn lijf.

Al die ‘vage klachten’ (hoofdpijn, hyperventilatie, constante vermoeidheid) waarvoor ik regelmatig bij de huisarts was geweest, waren de symptomen van een seksueel misbruik ervaring. Toen deze symptomen zich ook nog gingen versterken, omdat ik me weer ging herinneren wat er gebeurd was, voelde mijn lichaam als een bouwval dat bijna op instorten stond. Ik voelde mezelf zo uitgeleefd en verrot dat ik besloot om hulp te zoeken.

De huisarts verwees me door naar een psycholoog. De eerste stap in mijn verwerkingsproces.

 

Als je jezelf als een bouwval voelt en je begint het niet te onderhouden, wordt het steeds erger.

Het is dan moeilijk om de kracht te vinden om DIE EERSTE STAP te zetten. Maar het is OOO zo belangrijk om dat te doen! In beweging te komen! Vertel jouw verhaal aan iemand die je vertrouwd. Erover praten ruimt al zoveel op. Hulp zoeken en een therapievorm die bij jouw past, is daarbij ook belangrijk. Maar ook het vertrouwen IN en VAN de hulpverlener is essentieel. Dat er tussen jullie Die nootzakelijke Klik is.

De eerste stap van een lange weg die je te gaan hebt. Het begin van een goed fundament.