Ga ik wel of ga ik niet?

Ja….ik ga!


En hierdoor kon ik ‘mijn zegje doen’ en ben ik te zien bij de compilatievideo van het AD. ( Video (ad.nl))
Vrijdagvond zag ik een oproep op FB van Karin Bloemen om naar de manifestatie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag, No Blame But Change, te komen. Deze is binnen één week georganiseerd door Stichting Wij zijn M. Ik voelde me meteen aangesproken, want ja ik hoor bij deze doelgroep en vind dat ik op moet komen voor de lotgenoten die op dit moment, om wat voor een reden dan ook hier niet bij aanwezig kunnen of willen zijn. Toch waren er wat lichte twijfels en beren die de weg richting het museumplein overstaken. Zoals het parkeren van de auto, tot de duizenden mensen die voorspeld waren te gaan komen. De twijfel duurde niet lang en rond 11.00 uur reed ik richting Amsterdam.

Demonstrant

Ik was goed op tijd aanwezig en na enkele minuten kwam er een  journaliste van het AD naar mij toe met de vraag of ik wat vragen wilde beantwoorden over de reden van mijn komst. In Video (Video (ad.nl)), een compilatie van deze manifestatie, zie je hiervan een klein stukje terug.
Dit was de eerste keer voor mij dat ik naar z’n manifestatie ben geweest. En zoals je zag in het filmpje, ben ik een DEMONSTRANT geweest. Misschien gek, maar ik ben best trots op deze titel.

Ik ben de baas

Voor dit onderwerp wil ik zeker nog veel vaker demonstreren. Maar ik hoop dat dit in de toekomst  niet meer nodig is. Dat mensen inzicht krijgen en begrijpen waar de grens ligt, dat Nee echt Nee is en dat Ja pas echt een Ja is als alle betrokkenen het echt willen. Dat er geen machtsmisbruik meer is en iedereen gelijkwaardig is. Dat iedereen baas is over zijn of haar eigen lichaam en niemand ongewild aan een ander mag zitten. Respecteer elkaar en hou op met een ander te veroordelen.
Ik weet dat dit een utopie is, maar ik blijf dromen.

The Voice-schandaal trekt demonstranten naar Museumplein

ad.nl • Leestijd: 1 min.