Gekke ‘Eindejaarskriebels’

Gek werd ik ervan!

Vroeger als het einde van het jaar in zicht kwam, kriebelde het zo erg in mij, dat ik er bijna GEK van werd. Want ja, had ik wel alles gedaan wat ik mezelf voorgenomen had? En  voelde ik me daar senang bij? Eigenlijk is het iedere keer een functioneringsgesprek met een beoordelingsgesprek dat ik in één keer met mezelf voerde.

Dit jaar begon ik met een redelijk wit canvas. Ik mocht drie dagen werken als traiteur in de supermarkt in het dorp. Ik was daar erg blij mee, buiten dat het één km. van ons huis was, zag ik weer mensen, bekende en kon ik weer samenwerken met collega’s. Dat was voor mij een verademing. De andere vier dagen kon ik aan Bloemsma Creatieve Verwerking werken. Dat was voor mij op dat moment een goede balans.
Maar in oktober dreigde het de verkeerde kant op te gaan. Ik moest iets drastisch veranderen.

Voeg iets toe of laat iets weg.

De “Eindejaarskriebels” kwamen iets vroeger dan verwacht. Dus heb ik een spiegel voor me gezet en mezelf toegesproken in een functioneel beoordelingsgesprek.
Conclusie: de balans was zoek, ik moest een keuze maken. Want er was veel gebeurt dit jaar waar ik van waarde kon en kan zijn. Door alle verhalen over misbruik ervaringen die loskwamen begin dit jaar met “The Voice”, zijn er heel wat ogen geopend. En doordat de Coronaperikelen  wat gedempt waren, mochten we weer uit onze bubbel. Ons “abnormale” leven werd iets normaler. Die keuze was dus niet zo heel moeilijk. Mijn bedrijf had veel meer aandacht nodig dat dat ik in die vier dagen kon geven. Inmiddels was ik met twee opleidingen begonnen, Creatief kindercoach en de basis opleiding ‘Hulp bieden na seksueel misbruik’. Dus de keuze was snel gemaakt. Mijn carrière als traiteur moest ik aan de wilgen hangen.

Eigenlijk ben ik weer in mijn ééntje. …. Of toch niet?

Nee zo voel ik het niet. Als ik nu terug kijk wat er in de laatste maanden van dit jaar is gebeurt, welke support ik heb gehad en vooral heb kunnen geven aan zorgverleners, lotgenoten, cliënten en docenten, heb ik een goede keus gemaakt en heb ik een heel mooi netwerk om me heen weten te creëren zodat ik weet dat ik niet alleen ben. En waar ik vroeger gek werd van de ‘Eindejaarskriebels’ word ik er nu zelfs blij van. En kijk ik nu al nieuwsgierig uit naar wat de ‘Eindeljaarskriebels’ van 2023 me te vertellen hebben.

Ik hoop op een jaar met veerkracht en heel veel lichtpuntjes, op naar een mooie toekomst.