Kerstgedachten

Gezellig???

Als ik in deze tijd van het jaar weer een kerstliedje hoor, of over hoe “gezellig” kerst wel niet is, met de familie en vrienden enz., enz., word ik niet altijd even vrolijk. Dan denk ik: ‘hoeveel mensen zitten met een rot gevoel nu naar dit liedje te luisteren en te denken:
Was deze K*Ttijd maar voorbij!’

Kalkoen

De gedachte dat mensen aan de kersttafel zitten met familieleden die hun misbruikt hebben en/of familie die je niet wil of kan geloven, je als slachtoffer negeren terwijl zij de kalkoen aansnijden en meezingen met ‘Stille nacht’. Ik kan me voorstellen dat je dan door een hel gaat!

Kerstplanning

Voorheen voelde ik me altijd met kerst opgejaagd – Ook al had ik van het bovenstaand geen herinneringen- Ik vond het altijd belangrijk dat ik mijn kerstdagen van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat helemaal vol gepland was. Volgens mij om maar niet te hoeven voelen hoe eenzaam en opgesloten ik me voelde in mijn lijf. Vooral omdat naar mijn mening iedereen het zó gezellig had.

Kerststressss

Ik was altijd blij dat het weer twee januari was, dan hoefde ik bijna een jaar niet na te denken hoe ik de volgende kerst zou moeten doorbrengen. Maar als het dan september werd, dan………. begon die kerststress weer opnieuw.

Kerstrusssst

Vorig jaar 2018, was dit gevoel voor het eerst anders, ik was verwonderd, ik miste iets. Eerst kon ik het eigenlijk niet geloven, na +/- 40 jaar geen kerststress. Deze had plaats gemaakt voor KERSTRUST. Mijn misbruikverwerking ‘schittert’ ook hierin door! En gelukkig is dat niet éénmalig. Ook dit jaar heb ik in plaats van Kerststress, KERSTRUST.

Herken je die (Kerst)stressss van vluchten en op de vlucht zijn voor iets dat misbruiktrauma heet, een gevoel dat je maar steeds blijft ‘achtervolgen’? Misschien kan ik er samen met jou aan werken om hier een PUNT achter te zetten.