Niet van mij

De eerste tekst die je kunt lezen in mijn boek “Durven kijken” is niet van mij.

Dit is een tekst uit het boek ‘Mijn verhaal’ van Karin Bloemen.

 

‘Meer dan duizendmaal zette ik mijn knop om,

Schakelde ik mijn ogen, mijn neus,  mijn oren uit.

Meer dan duizendmaal ging mijn hersenpan op zwart’

 

Elke keer als ik deze tekst lees, denk ik: “deze tekst omschrijft eigenlijk alles wat je doet, bij elke keer als je weer opnieuw misbruikt wordt.”

 

Ik was heel blij dat ik deze quote voorin in mijn boek mocht zetten en enkele dagen voor mijn boeklancering aan Karin mocht overhandigen.

 

Toch merk ik steeds meer dat ik -net zoals ook in mijn boek om en beschreven staat- niet alleen mijn verhaal wil vertellen, maar vooral wat het met iemand doet. Wat zijn de consequenties van “iets” dat iemand je aandoet. Inzicht geven over de schade waarmee iemand misschien zijn hele leven last van heeft. Dit is mijn meerwaarde, die ik in de wereld wil verkondigen.

 

 

Karin Bloemen en Maaike Bloemsma