Verhuizen

VERHUIZEN van de blogserie bouwval, verhuizen, renoveren & aanbouw en klussen.

In deze 2de blog van de blogserie, ga ik het hebben over wat een seksueel misbruik met je lichaam kan doen. Ik neem hier een huis als metafoor en zie het lichaam al huis.

In mijn vorige blog had ik het over de metafoor ‘je lichaam als bouwval’. En dat je stappen kunt (moet) ondernemen om de bouwaval niet in te laten storten.                                                                                        OF…je gaat verhuizen!  Je zet een bord in de tuin en gaat op zoek naar een nieuwe woning.

Dit kan twee kanten opgaan.

*Je stopt je kop in het zand en vlucht voor je problemen, omdat je denkt dat je in de ‘nieuwe situatie’ niet hoeft te kijken naar je verleden, je problemen!

Maar kijk hiervoor uit!!! Je kunt niet vluchten voor wat in jouw zit! Het probleem (trauma) blijft je achtervolgen totdat je ‘het’ een plek hebt gegeven. Als je dat niet doet, loop je hoogst waarschijnlijk tegen nog grotere problemen aan. Het trauma blijft doorwoekeren en kan grote psychische en lichamelijke gevolgen hebben. Dus ga alsjeblieft voor optie 2.

*Je gaat beginnen je problemen, het trauma, ‘In de ogen te kijken’ en begint aan het begin.                                     Een nieuwe start een nieuw begin, losmaken van je traumaverleden.

Ik heb dat letterlijk en figuurlijk 13 jaar geldeden gedaan, verhuist naar een ander plaats in een ander omgeving. Voordat ik verhuisde, was ik al met mijn misbruiktrauma naar de huisarts geweest, die mij had doorverwezen naar een psycholoog. Zij heeft me enkele inzichten gegeven en na 12 sessies was ik ‘klaar en genezen’ van mijn seksueel misbruiktrauma, …..volgens de verzekeringsnormen.

Enkele maanden daarna leerde ik mijn huidige man kennen binnen een jaar bij hem in getrokken. Dit voelde goed! Een nieuw huis, een nieuwe vriendenkring en een andere baan. Kortom een nieuw begin. Niemand kende mijn verleden. Toen ‘het nieuwe’ ervan af was, begon ik dat voor mij zo bekende vreemde gevoel weer in mijn lichaam te voelen. Een gevoel dat er constant adrenaline door je lijf heen giert. Ik heb toen besloten om mijn eigen gevoel te volgen en ben mijn eigen therapievormen gaan zoeken. Therapievormen die bij MIJ passen. Natuurlijk is dat een zoektocht geweest en niet elke therapie en/of therapeut waren de juiste. Maar stukje bij beetje kwam ik erachter dat ik ECHT terug moest naar MIJN PIJN. Terug naar het kleine meisje van 1 ½  die mannen moest bevredigen. Nadat ik daarnaartoe terug was gegaan, kon ik gaan bouwen aan een toekomst waar ik mijn misbruiktrauma een plek kon geven. Mijn fundament was gelegd! Ik ben 13 jaar geleden verhuist naar mijn Nieuwe Toekomst.